NEWS

 

Van zand naar klei

Het klinkt zo makkelijk. Van een zandbaan overschakelen naar een kleibaan. Maar als je een 3-baans evenement hebt , word het een lastige constructie. Natuurlijk qua locatie , maar ook zeker financieel. Toch heeft Pulling Gastel de gok gewaagd. Op de prachtige locatie van Rebbens BV aan de Opperstraat zijn afgelopen november 2 prachtige pullingbanen aangelegd van klei. Omdat we dit jaar volgens de NTTO normen gaan rijden is klei de standaard. Klei heeft een beter plakkend vermogen dan zand en kan dus ook beter de vermogens van de betreffende machines aan. Dit alles moet erin resulteren dat we een kwalitatief hoogstaande wedstrijd neer kunnen zetten , waarbij we eerlijk toegeven dat dit op het zand , ondanks onze inspanningen niet altijd mogelijk bleek.  Ook heeft de veiligheid een behoorlijk aandeel in de indeling van het terrein , zodat het dit jaar ruimer dan ooit van opzet zal zijn.

Vanuit Steenbergen en Hoeven is in de voorbije weken bijna 1750 kuub klei aangevoerd van verschillende gradaties, die op een vakkundige wijze zijn verdeeld op de 2 banen. Met kranen , gronddumpers en zelfs een bulldozer is het materiaal verwerkt.  En waar is dan die 3e baan horen we u denken? Inderdaad, die is er niet meer. Om voor onszelf iets meer rust in de organisatie te krijgen en alle aandacht op deze 2 banen te kunnen richten , zal het voorlopig bij 2 blijven. Dit betekend dat er misschien iets minder machines rijden , maar wij beloven u nog steeds een behoorlijk spektakel op en rond deze 2 kleibanen.

De eerste opzet is geslaagd . Nu gaan we hard werken om de banen te optimaliseren en er een wedstrijd van betekenis op te krijgen op 5 mei 2018. Dit alles zou  niet mogelijk zijn geweest zonder inzet van volgende bedrijven en instellingen;

 

Gemeente Steenbergen

Scheepers Agri Zegge

Barend Huijbrechts Hoeven

Masseurs Fouragehandel Oud Gastel

Van Loon Grondwerken  Wouw

Ossenblok vof Loonbedrijf Oud Gastel

Van de Kar Grondwerken Oud Gastel

Maatschap Meesters Zegge

 

Dre Rommens Verhuur Zegge

Rebbens BV Oud Gastel

PH de Regt Loonbedrijf Etten Leur

Kuijlen Loonbedrijf Halsteren

Martens en van Oord Oosterhout

Breure Grondwerken Roosendaal