NEWS

Programma definitief!

20-02-2019

Nadat we jullie een aantal weken geleden op de hoogte brachten van de headliners van ons pulling geweld op Pulling Gastel, zijn ook de aanvullende klassen definitief geworden. We zijn erg trots te melden dat alle klassementen waarvoor we ons hadden aangemeld, ook zijn toegewezen.

Doordat we al onze klassen vanuit de NTTO betrekken, zijn we een klein beetje overgeleverd aan de divisies die we toegewezen krijgen. Doordat de NTTO landelijk vele wedstrijden bevoorraad van tractoren, is een beetje spreiding van klassen en niveaus een vereiste. Zo zijn van alle klassen die rijden een top- promo- en beloften-klasse. In elke klasse kunnen er 2 deelnemers promoveren en ook weer degraderen. Zo krijg je met 12 machines in een klasse een echte strijd tot op de laatste meter. Omdat de topklassen zoveel worden aangevraagd, kiest Pulling Gastel voor de wat lagere divisies. Omdat wij van mening zijn dat de toppers van morgen rijden in deze klassen. We hebben in ieder geval op 4 mei een prachtig lijstje met wedstrijdmachines n.l.:

  • Sport 4,5 ton Beloften
  • Supersport 3,4 ton Promo
  • Supersport 3,6 ton Beloften
  • Supersport 4,5 ton Promo

Ook is er dit jaar ruimte voor een aantal standaardklassen. Dat zijn de machines die ook nog regelmatig op de akkers te werk worden gesteld en waar het vermogen binnen een bepaalde limiet moet blijven, wat op de wedstrijd word gecontroleerd. De grote verscheidenheid aan merken, bandenkeuze en lokale rijders maakt dat ook deze machines op Pulling Gastel niet mogen ontbreken. Vanwege de tijdsplanning kunnen we echter niet alle gewichtsklassen rijden en hebben we ook dit jaar een keuze moeten maken. Voor 4 mei kunnen de volgende standaardklassen opgegeven worden:

  • Standaard 4,5 ton
  • Standaard 7,0 ton
  • Standaard 9,0 ton

Als laatste toevoeging komt een nieuwe klasse rijden, namelijk de Standaard XL. De naam spreekt boekdelen. Uiterlijk een gewone standaardmachine met cabine, maar onderhuids verbouwd als een supersporttractor. Dit betekend met een gewicht van 8 ton, dat we wat mooie rookpluimen kunnen verwachten in deze spectaculaire klasse met nu al 10 deelnemers op de startlijst.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we met deze aanvulling een mooi programma hebben op onze 2 wedstrijdbanen. Klik hier voor het volledige programma. De inschrijving van de standaardklassen zal binnenkort worden toegevoegd op TRS via de NTTO site. Hou de site in de gaten voor meer info.