NEWS

Pulling Gastel pakt door

11-07-2018

Nadat de stofwolken van onze 10e editie zijn opgetrokken, is er alweer veel gebeurd. Er is nagepraat over alles wat goed is gegaan maar ook waar nog verbeterpunten liggen. We hebben vooral nagenoten van een schitterend spektakel op onze twee kleibanen. Na wat wikken en wegen werden die banen toch steeds genoemd als grootste winpunt voor de komende edities. Nu heeft het afgelopen jaar ook niet echt meegezeten om de banen aan te leggen.  De combinatie van natte klei die pas laat beschikbaar kwam, het aanleggen in een nat najaar en de vele regen maakten de kleibanen met stip tot het eerste punt op onze actielijst. Zeker met het zicht op onze ambitie voor de toekomst en van onze deelnemende teams, die we in de toekomst graag nog wat verder uitbouwen. En wie de mensen achter Pulling Gastel een beetje kent, weet dat er dan wat staat te gebeuren.

Omdat we dit keer met goede omstandigheden onze baan wilde aanpakken en we ook naar een iets betere kleisoort zochten, hebben we de kracht van sociale media opgezocht. Met een massaal bekeken oproep en een hele hoop reacties en telefoonnummers zijn we de zoektocht gestart. Al snel kwamen we in aanraking met een mooie partij klei, niet ver uit de buurt van Oud Gastel. Nadat de koppen bij elkaar gestoken waren over wel of niet aanpakken, werd er vlug rond gebeld naar verschillende sponsoren en partners om materiaal te regelen. Wat een machtig mooi gevoel is dat telkens weer. Belangeloos worden vrachtwagens, trekkers met kiepers, een kraan en kilvercombi beschikbaar gesteld om ons ultieme doel te bereiken. Een kwalitatief goede baan, waar deelnemers en bezoekers graag op af komen.

Op een prachtige zaterdag is er opnieuw flink wat klei aangevoerd en verwerkt op onze Pulling locatie. We hebben de beide banen met ongeveer 15 cm opgehoogd , zodat ze nu het hele jaar door lekker hoog en droog liggen. De lagen zijn wat door elkaar gewerkt en mooi vast gereden. Zie de foto reportage onder dit artikel.

Nu kunnen ze lekker tot rust komen om op 4 mei 2019 voor het eerst in actie te komen. We realiseren ons terdege dat we er hier nog niet mee zijn. Maar we willen wel aan deelnemers en bezoekers laten zien dat we er echt alles aan doen om ons evenement te laten slagen. Dat is ook de reden dat de eerste andere voorbereidingen voor 2019 al zijn begonnen. We houden jullie als belangstellenden zo goed als mogelijk op de hoogte van alle nieuwtjes binnen Pulling Gastel. Maar 4 mei 2019 kan in ieder geval in de agenda!

Een groot woord van dank aan al deze onderstaande bedrijven en partners van Pulling Gastel voor het mede mogelijk maken van dit alles:

 • Martens, Oudenbosch
 • Masseurs VOF, Oud Gastel
 • De Regt BV, Etten Leur
 • Ossenblok VOF, Oud Gastel
 • Rebbens BV, Oud Gastel
 • Stoutjesdijk, Oud Gastel
 • Cees Rasenberg Transport, Wagenberg
 • Rien Goorden Transport
 • Bartels BV, Moerstraten
 • Wagenmakers, Oudenbosch
 • Van Loon Grondwerken, Wouw
 • Lips Agroservice, Oud Gastel