NEWS

Voorbereidingen op volle toeren

30-01-2019

Met bijna de maand februari op de kalender, kunnen we kort terugblikken op wat er de afgelopen tijd gebeurd is in de wandelgangen van Pulling Gastel. In een paar woorden, vergaderen , vergaderen en voor de afwisseling vergaderen. Maar het mooie van al dat overleggen is dat we met nog 13 weken op de countdown kalender, heel veel stukjes bij elkaar kunnen gaan leggen.

De grote lijnen staan als een huis. Er komt een uitbreiding van het parkeerterrein voor de bezoekers en deelnemers, de meeste materialen liggen vast of worden binnenkort vastgelegd en ook qua entertainment loopt de planning op rolletjes. Maar waar we het misschien wel het meeste naar uitkijken is hetgeen we op de baan mogen verwachten! Voor veel mensen is Pulling Gastel een geweldige dag uit om lekker veel bekenden te ontmoeten, maar dit jaar staat ook het programma op een zeer hoog niveau.

Voor de allereerste keer zullen we op Pulling Gastel namelijk de Light Modified klassen verrijden. Deze vrije klasse machines hebben qua uiterlijk weinig meer weg van een landbouwtrekker, maar de motoren die hier gebruikt worden werden vroeger gebruikt om tanks en vliegtuigen aan te drijven en zorgen dus voor een stuk meer vermogen en beleving bij de bezoekers. Of zoals ze in Gastel zouden zeggen; eindelijk de “specials”. Ook de Limited Superstock tractoren keren terug in Oud Gastel, daar waar zij vorig jaar voor een zeer fraaie wedstrijd zorgden.

Maar ook zeer content zijn we met de komst van de Prostock klassen. Jawel, u leest het goed, want zowel de National als de Grand National staat op Pulling Gastel op de startlijst! Dat betekend dat ALLE prostocks die we in Nederland en België in competitieverband hebben bij de NTTO bij ons zullen starten. Volgens de laatste inschrijvingen zouden dit 20 machines zijn! Pulling Gastel als Full Prostock event!

En wie Pulling Gastel noemt, kan natuurlijk niet zonder…. Trucks! En om de show nog dikker te maken, zullen ook de supersport trucks 8,5 ton op Pulling Gastel weer om de punten strijden voor het NTTO kampioenschap. Vorig jaar gaven deze mastodonten een super visitekaartje af en we zijn dan ook erg blij dat we ze opnieuw op onze locatie aan de Opperstraat mogen verwelkomen. De komende weken word het programma verder gevuld met sport- en supersportklassen uit de farmstock divisie. Ook zullen er nog een klein aantal standaardklassen toegevoegd worden om het programma compleet te maken. We kunnen al wel verklappen dat we dit jaar een half uurtje eerder gaan starten, nl 14.30u. Dus laat dit eerst maar even bezinken, zodra er meer nieuws komt vind je het hier op Pullinggastel.nl.

20190130 Voorbereiding op volle toeren