OVER PULLING GASTEL

Oprichting

Wat in 2008 begon als een leuk tijdverdrijf voor een groepje fanatieke KPJ-ers, is inmiddels een begrip in de regio! Pulling Gastel. De naam Pulling Gastel, voorheen was het Truck- en Tractor Pulling Oud Gastel, zorgt nu voor vele bezoekers die richting dit Truck- en tractorpulling evenement komen. En met 2018 in het vooruitzicht is de 10e editie (in 2011 is er geen editie geweest) een jubileum dat voor Pulling Gastel weer heel wat nieuwe dingen gaat brengen. Maar de vertrouwde gezelligheid blijft!

Allereerst is de commissie wat opgefrist met wat nieuwe (en oude bekende namen). Dit zorgt ervoor dat we samen met de fanatieke mensen die er al inzaten en de oud commissieleden, die nog wel degelijk hun steentje bijdragen, een grote enthousiaste club mensen hebben om dit evenement op poten te zetten.  Tel daarbij dan de talrijke vrijwilligers van KPJ Oud Gastel en er ontstaat een ijzersterke combinatie. Je vraagt je misschien af waarom er een haan in het logo van Pulling Gastel zit. Dit komt omdat Pulling Gastel is opgericht en nog veel gedragen wordt door leden van KPJ Oud Gastel. En de kip is de mascotte van KPJ Oud Gastel.

Stichting Pulling Gastel

Verder is er in 2017 een stichting opgericht, om zo Pulling Gastel de ruimte te geven om  te groeien en op eigen benen te kunnen staan. Voor KPJ Oud Gastel zal dit wat meer rust geven, al blijven we wel erg hecht samenwerken en ook gebruik maken van hun hulp voor, tijdens en na het evenement.

Als laatste kunnen we vast verklappen dat we in 2018 de samenwerking opzoeken met de NTTO. We zaten de laatste jaren qua deelnemers en klassen op de top van wat mogelijk was. Door nu te verschuiven naar de grootste landelijke vereniging van trucks en tractoren, kunnen we de komende jaren meer verscheidenheid aan machines op de banen krijgen in Oud Gastel. En dit zal op de aankomende editie dan ook direct werkelijkheid worden.  Een en ander zal de komende tijd op deze site verder worden toegelicht en uitgewerkt.

Kortom, genoeg om naar uit te kijken en genoeg om te lezen op deze splinternieuwe site …