Skip to content

OVER PULLING GASTEL

Oprichting

Wat in 2008 begon als een leuk tijdverdrijf voor een groepje fanatieke KPJ-ers, is inmiddels een begrip in de regio! Pulling Gastel. De naam, die pas na een aantal edities boven water kwam drijven, zorgt nu voor vele bezoekers die richting dit Truck- en tractorpulling evenement komen. In 2018 is met de 10e  jubileum editie van Pulling Gastel groots uitgepakt en de samenwerken met NTTO aangegaan. Bij Pulling Gastel vind u altijd de vertrouwde Brabantse gezelligheid!

In 2017 is de commissie wat opgefrist met wat nieuwe (en oude bekende namen). Dit zorgt ervoor dat we samen met de fanatieke mensen die er al inzaten en de oud commissieleden, die nog wel degelijk hun steentje bijdragen, een grote enthousiaste club mensen hebben om dit evenement op poten te zetten.  Tel daarbij dan de talrijke vrijwilligers van KPJ Oud Gastel en er ontstaat een ijzersterke combinatie. Je vraagt je misschien af waarom er een haan in het logo van Pulling Gastel zit. Dit komt omdat Pulling Gastel is opgericht en nog veel gedragen wordt door leden van KPJ Oud Gastel. En de kip is de mascotte van KPJ Oud Gastel.

Stichting Pulling Gastel

Verder is er in 2017 een stichting opgericht, om zo Pulling Gastel de ruimte te geven om te groeien en op eigen benen te kunnen staan. Voor KPJ Oud Gastel zal dit wat meer rust geven. Desondanks Pulling Gastel een stichting is geworden blijft het nauw samenwerken met de KPJ en ook gebruik maken van hun hulp voor, tijdens en na het evenement. Want zonder de vrijwilligers kan Pulling Gastel niet bestaan!

In 2018 is de samenwerking opgezocht met de NTTO. De organisatie zat de jaren ervoor qua deelnemers en klassen op de top van wat mogelijk was. Door te verschuiven naar de grootste landelijke vereniging van trucks en tractoren, kunnen we meer verscheidenheid aan machines op de banen krijgen in Oud Gastel.

Helaas heeft de Covid-19 pandemie een flinke duik in een mooie reeks van pulling evementen geslagen. Waar er sinds 2008 in Oud Gastel bijna ieder jaar Pulling Gastel, voorheen Truck- en Tracktorpulling Oud Gastel, heeft er in 2020 en in 2021 helaas geen Pulling Gastel plaats kunnen vinden.